André Witting (Teamleider Schade in Hoogeveen) heeft vijf vragen beantwoord waarmee hij zijn werk bij VCN in de spotlight zet. 

Kende je VCN al voordat je hier kwam werken? Hoe ben je bij VCN terecht gekomen? 

André: "Nee, ik kende VCN niet echt. Niet anders dan als een volmachtbedrijf die ik wel eens tegenkwam als wederpartij in de schaderegeling. Dat is ook direct het bruggetje naar hoe ik bij VCN terecht ben gekomen. Ik werkte bijna 25 jaar bij De Witte Assurantiën/Cascade in Hoogeveen voordat deze bedrijven m.i.v. 01-01-2019 zijn overgenomen door de Veldsink Groep naar het huidige  Veldsink de Witte/VCN Schade."

Wat heeft je binnen VCN enorm verrast?

André: "1) De ambities en de dynamiek; het doorpakken. Als ik terug kijk waar VCN nu staat en waar VCN stond toen ik bij VCN terecht kwam dan zijn er heel veel zaken veranderd en heeft VCN mooie ontwikkelingen doorgemaakt. Dat was nodig maar daar wordt door alle VCN-ers keihard aan gewerkt (iedere dag weer) en het is nog niet klaar. 2) Betrokkenheid creëren. VCN doet dit door VCN dagen te organiseren voor de medewerkers, om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen, met boeiende programma’s. Daarnaast medewerkers meenemen in updates waar het gaat om het realiseren van jaarplannen/doelstellingen. 3) En als er iets te vieren is, dan wordt dat ook gevierd en wordt er ook uitgepakt!"

Uit welke taken of werkzaamheden haal jij bij VCN het meeste voldoening? 

André: "Het samenwerken. Binnen VCN over alle locaties heen. Allemaal leuke, gezellige en hardwerkende mensen. Voorop staan wel mijn directe collega’s op de locatie in Hoogeveen. Een hecht team, heerlijke teamspirit. Iedere dag weer een “feestje” om naar kantoor te gaan en met elkaar aan de slag te gaan. Samen werken wij iedere dag hard voor onze (eind)klanten en zorgen wij ervoor dat die naar volle tevredenheid worden ontzorgd. Getuige de klanttevredenheid slagen wij daar heel goed in. En dat geldt in feite voor de gehele divisie Schade binnen VCN. Daar zijn wij best trost op."

Wat maakt VCN anders dan eerdere werkgevers waar je hebt gewerkt?

André: "Wat VCN anders maakt dan mijn eerdere werkgevers? De omvang van de organisatie. Mijn eerdere werkgevers waren kleinere organisaties. Breekpunt voor mij is of ik mij “thuis” voel bij de werkgever waarvoor ik werk. Dat is inmiddels wel het geval maar heeft ook wel een aanloopperiode nodig gehad. Dat had alles te maken met de invulling van mijn functie binnen een grotere organisatie wat ik niet gewend was. Een kern(voor)waarde voor mij is ook dat er waardering is voor de medewerkers om de prestaties die ze leveren, om de tijd en energie die erin wordt gestoken om samen met VCN verder te ontwikkelen en te groeien. Daarin is VCN op de goede weg."

Welke anekdote of ervaring binnen VCN is je tot op heden bijgebleven en waarom?

André: "Dan denk ik aan het feest rondom het 40 jarig bestaan, dan denk ik aan de Veldsink Vibes – dan komt er automatisch weer een glimlach op mijn gezicht. Die waren toch een partij gezellig. Top. Dan denk ik aan de manier waarop er is omgegaan met de coronapandemie, de communicatie over de plannen van aanpak en de saamhorigheid van daaruit. De ervaringen van het thuiswerken werden opgehaald bij de medewerkers en de lering daaruit heeft geresulteerd in het thuiswerkbeleid. Een mooie positieve ontwikkeling uit een roerige corona periode."

Wil je nog iets kwijt aan de lezers van deze blog?

André: "Zolang je iets doet wat je leuk vindt, ben je nooit tijd aan het verspillen!"

Zoek jij een nieuwe uitdaging bij een organisatie waar iedereen betrokken is bij jou als persoon en waarbij er veel groeimogelijkheden zijn? Dan komen we graag in contact met je! Mail naar recruitment@veldsinkgroep.nl of Whatsappje/bel onze recruiter Nikki Hermans via 06-38908055.