Anouk de Vreeze (Coördinator Particuliere Acceptatie) heeft vijf vragen beantwoord waarmee ze haar werk bij VCN in de spotlight zet. 

Kende je VCN al voordat je hier kwam werken? Hoe ben je bij VCN terecht gekomen? 

Anouk: "VCN was nog niet bekend voor mij. In eerste instantie had ik gesolliciteerd voor een traineeship bij een Veldsink kantoor. Na contact te hebben gehad met P&O bleek de traineeship niet helemaal waar mijn interesse lag en liet P&O mij een vacature van VCN zien. Na mij ingelezen te hebben in de vacature en het bedrijf ben ik op gesprek gegaan met de leidinggevende en acceptant. Het was een heel fijn gesprek, waarna ik al snel te horen kreeg dat ze mij graag in het team zouden willen en sindsdien ben ik begonnen bij VCN als acceptant particulier."

Wat heeft je binnen VCN enorm verrast en waarom?

Anouk: "De vriendelijkheid van de collega’s en het teamgevoel. Ik zelf kom uit Noord-Holland, waardoor ik vaak te horen krijg dat ik (te) direct ben. Sinds dag 1 heb ik een hele goed band met het team en kunnen wij vaak lachen om mijn directe opmerkingen. Iedereen is toegankelijk en staat altijd voor elkaar klaar. Wanneer je ergens niet uitkomt, dan is er altijd wel een collega die even mee wilt kijken en jouw verder wil helpen. Het is dan ook zeker een voordeel om in een groter team te werken. "

Uit welke taken of werkzaamheden haal jij bij VCN het meeste voldoening? 

Anouk: "Inmiddels ben ik werkzaam als coördinator op de afdeling acceptatie particulier. De werkzaamheden en taken zijn ontzettend divers als coördinator. Deels werk je mee als acceptant, maar daarnaast zorg je als coördinator dat het team voorziet wordt van de juiste informatie en ben je een aanspraakpunt voor tussenpersonen. Hetgeen mij voldoening geeft is wanneer een tussenpersoon belt met een moeilijk te verzekeren risico en het lukt om dat risico onder te brengen. De tussenpersoon is tevreden met het resultaat en de relatie kan zijn/haar risico verzekeren. Daarnaast geeft het mij ook ontzettend veel energie als het team goed draait, plezier heeft en de werkvoorraden helemaal bij zijn, ondanks de drukte op de werkvloer."

Wat maakt VCN anders dan eerdere werkgevers waar je hebt gewerkt?

Anouk: "Ondanks ik niet veel eerdere werkervaring heb, kan ik wel zeggen dat VCN een werkgever is dat naar persoonlijke groei kijkt. Alles is mogelijk. Al mijn collega’s op acceptatie doen de acceptatie werkzaamheden, maar wanneer je bij de leidinggevende aangeeft dat je iets nieuws wilt leren, dan is dat vaak mogelijk. Aan jezelf de keuze, wil je verbreden of verdiepen? Dit zorgt ervoor dat je altijd kan blijven ontwikkelen/leren. Daarnaast zijn de werkfeestjes, teamuitjes en vrijdagmiddagborrel zeker een leuke bijkomstigheid.  Mijn ervaring sluit aan op hetgeen ik eerder heb genoemd, alles is mogelijk.

Welke anekdote of ervaring binnen VCN is je tot op heden bijgebleven?

Anouk: "Mijn ervaring sluit aan op hetgeen ik eerder heb genoemd, alles is mogelijk. Toen ik hier in oktober 2021 startte als acceptant, wist ik al vrij snel dat ik door wilde groeien naar coördinator. Toen mijn coördinator in begin 2022 aangaf dat hij niet meer verder ging als coördinator zag ik een mooie kans. Wel in de gedachte dat ik er toen ¾ jaar werkte, waardoor ik twijfelde of het niet te vroeg was om coördinator te worden. Na gesprekken te hebben gehad met verschillende collega’s en de leidinggevende, heb ik kenbaar gemaakt dat graag op die functie wilde solliciteren. In juli kreeg ik te horen dat ik per 1 oktober 2022 mocht beginnen als coördinator. De steun die ik kreeg van het team en het vertrouwen van de leidinggevende gaven (en geven) mij een ontzettend goed gevoel."

Zoek jij een nieuwe uitdaging bij een organisatie waar iedereen betrokken is bij jou als persoon en waarbij er veel groeimogelijkheden zijn? Dan komen we graag in contact met je! Mail naar recruitment@veldsinkgroep.nl of Whatsappje/bel onze recruiter Nikki Hermans via 06-38908055.