“Ik heb het meest diverse beroep binnen de organisatie.” 


Dirk Driessen werkt sinds september 2020 bij VCN in Nuenen.

Zo ziet Dirk Driessen zijn functie als volmachtbeheerder binnen VCN. Maar wat doet een volmachtbeheerder dan precies en wat maakt het dat de functie zo divers en uitdagend is? Dirk vertelt hier graag meer over!

Hoe ben je bij volmacht terecht gekomen?

“De interesse voor de financiële dienstverlening is er bij mij altijd wel geweest. Ik studeerde bedrijfseconomie in Sittard en liep stage bij Zuiderhuis in Weert. Daarna kreeg ik de mogelijkheid om daar te blijven werken en kwam ik als zakelijk acceptant voor het eerst in aanraking met volmachten. Bij Zuiderhuis waren er een klein aantal volmachten, waardoor de mogelijkheden wat beperkt waren. De overstap naar een grote serviceprovider als VCN was voor mij dan ook erg interessant, omdat dit me meer perspectief bood voor de toekomst.”

“Ik begon als medewerker productinrichting. Hier zorgde ik ervoor dat nieuwe polissen in VEA terecht kwamen en hielp ik mee aan het traject van productontwikkeling. Na een half jaar was het voor mij duidelijk dat ik graag de kant van volmachtbeheerder op wilde gaan. Mijn interesse maakte ik kenbaar bij mijn teamleider. Vervolgens kreeg ik de mogelijkheid om aan de slag te gaan bij team Volmacht. Hier werk ik nu 2,5 jaar met veel plezier.” 

Hoe ziet het werk van een volmachtbeheerder eruit?

“Als volmachtbeheerder ben ik zowel intern als extern het aanspreekpunt voor het borgen van de gemaakte afspraken met onze volmachten. Met ‘onze volmachten’ bedoelen we de ruim 20 verzekeringsmaatschappijen waarvan we de bevoegdheid hebben gekregen om namens hen schades af te handelen en verzekeringen af te sluiten. Je bent altijd in contact met de verzekeraars om ervoor te zorgen dat hun wensen en belangen worden behartigd. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het aanpassen van premies of voorwaarden. Om dit goed in te regelen werk ik nauw samen met het Product Management team. Het contact met de verzekeringsmaatschappijen is zowel telefonisch als face to face. De meeste afspraken vinden plaatst bij ons op kantoor in Nuenen. Een enkele keer komt het voor dat ik zelf naar een verzekeraar toe ga.”


Wat vind je één van de leukste dingen aan je functie?

“Eén van de leukste dingen aan mijn functie vind ik mijn centrale rol binnen VCN. Ik denk dat ik het meest diverse beroep heb. Ik sta in contact met de verschillende afdelingen en sta daardoor middenin de organisatie. Dit zorgt voor veel diepgang in mijn dagelijkse werkzaamheden. Vaak word ik betrokken bij verschillende projecten. Denk hierbij aan het neerzetten van een nieuw product of het optimaliseren van processen. Daardoor leer ik ontzettend veel over verzekeringsproducten en wet- en regelgeving. Het geeft me energie wanneer ik er met mijn team voor zorg dat alle processen lopen en dat regels worden nageleefd, de hele organisatie daar profijt van heeft.”

“Daarnaast heb ik veel ruimte om mijn werk zelf in te delen. Ik vind dit mooie kansen om aan mee te werken. Ik begin de dag het liefste met deskwerk en plan afspraken in de middag in.” Hoe ziet je team eruit?

“Op dit moment vorm ik samen met mijn collega Jan het team volmacht binnen VCN. Net zoals ik, werkt Jan een aantal jaar bij VCN. Als duo zijn we goed op elkaar ingespeeld. De volmachten hebben we verdeeld. We hebben beiden onze specialismen waarin we elkaar ondersteunen en aanvullen waar nodig. “

“Ik werk graag op locatie. Op kantoor kan ik snel met iemand schakelen. Daarnaast wordt er ook zeker voor gezelligheid gezorgd. Afgelopen jaar organiseerde ik het eerste VCN-tafelvoetbaltoernooi. En onlangs bundelden ons team Volmacht, met team Risk en Inkomen onze krachten om de titel Slimste Bedrijf van Nederland bij Qmusic binnen te halen. Deze wonnen we!” 


Team volmacht is op zoek naar een nieuwe collega! Ben jij toe aan een nieuwe stap in je carrière en ben je, na het lezen van het verhaal van Dirk, nieuwsgierig naar de rol van Volmachtbeheerder bij VCN? Dan maken we graag kennis met je! Voor vragen en meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met onze recruiter Nikki Hermans via: 06-38908055 of via recruitment@veldsinkgroep.nl