‘Bij VCN kun je met iedereen over alles praten’


Van de opleiding grafisch vormgever, naar bedrijfsleider in de horeca, naar acceptant particuliere verzekeringen. Guusje Harbers maakte in haar loopbaan een paar switches in haar carrière en lijkt nu haar ideale baan gevonden te hebben. Dit is haar verhaal.


“Een jaar geleden werkte ik nog als bedrijfsleider in de horeca. De chaos en hectiek in het werk, gaven mij energie. Maar op ten duur wilde ik toch wat meer structuur in mijn werkweek. Corina Snijders, teamleider acceptatie bij VCN, is de moeder van mijn twee beste vrienden. Regelmatig ging ik bij haar thuis koffie drinken. Het onderwerp ‘werk’ kwam dan wel eens ter sprake. Op een dag vertelde ik haar dat ik er niet meer op mijn plek zat. Corina vertelde me dat ze bij VCN nieuwe collega’s zochten. Mijn eerst reactie was: ‘Ik ben toch te jong om bij een verzekeringsbedrijf te werken?’ Hoe dan ook stond ik op dat moment open voor alles. Ik wilde gewoon een stabiele baan bij een bedrijf waar ik kon groeien.”

‘Ik wilde een stabiele baan bij een bedrijf waar ik kon groeien’

Team VCN in Nuenen. 


Ontwikkelen

“Corina vertelde me waar ik mijn cv en motivatiebrief naar toe kon sturen. Toen is het balletje gaan rollen. Het sollicitatiegesprek vond ik erg spannend. Ik kende Corina dan wel, maar haar collega en de verzekeringsbranche was nieuw voor mij. Tijdens het gesprek kreeg ik veel informatie. De ontwikkelmogelijkheden bij VCN maakten me enthousiast. In de horeca kon ik alleen groeien naar leidinggevende functies. Dat was hier niet. Ik waagde de sprong in het diepe en startte in november 2022 als acceptant particuliere verzekeringen. Tijdens het inwerktraject kwam ik erachter dat ik de verzekeringsbranche hartstikke interessant vind en dan met name brandverzekeringen. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met huizen en inboedels, om de waarde van bepaalde spullen te bepalen. Bovendien leer ik elke dag weer nieuwe dingen.”

‘Iedereen staat er altijd voor open om je te helpen of om je vragen te beantwoorden’

Elke dag is anders

“Hoe mijn werkdag er dan uit ziet? Dat verschilt elke dag. Van half negen tot vijf kunnen mensen me bellen. Je weet nooit of het druk of rustig gaat worden. De telefoontjes die je krijgt, bepalen je dag. Soms krijg je vragen over waar je op moet klikken om een offerte in te schieten. Een andere keer belt iemand me met de vraag over hoe hij een vier onder één kap met een rieten dak kan verzekeren. Bij dit soort lastige casussen heb ik wel mijn collega’s nodig om even te kunnen sparren. En dat kan hier altijd! Iedereen staat ervoor open om je te helpen en om je vragen te beantwoorden. Ik voel me er heel erg op mijn plek hier bij VCN. Er hangt een open cultuur, waar je met iedereen over alles over kunt praten. Dat geeft mij een veilig gevoel.”

Zoek jij een uitdaging in de verzekeringsbranche bij een bedrijf waar persoonlijk en professionele ontwikkeling hoog in het vaandel staat? Guusje zoekt nog nieuwe collega’s! Bekijk de vacatures bij VCN op de website. Staat de vacature die je zoekt er niet bij? Of heb je vragen? Neem dan contact op met onze recruiter Laura Mennen. Bel of Whatsapp haar naar 0612404511 of mail naar recruitment@veldsinkgroep.nl.