‘Bij VCN denken ze in mogelijkheden’

“Telkens weer ben ik bezig met het compleet maken van één grote puzzel.” Nadia Berman maakte afgelopen zomer (2022) de stap naar de verzekeringsbranche. Bij VCN vervult ze nu de rol van Acceptant Particuliere Verzekeringen. Dit is haar verhaal.


“Waar de verzekeringsbranche voor mij tot voor kort nog onbekend was, was dit voor mijn vriend absoluut niet het geval.  Hij volgde een opleiding in de verzekeringsbranche en ging aan de slag als verzekeringsadviseur. Hij praatte altijd vol enthousiasme over zijn werkdag. Zijn enthousiasme maakte me nieuwsgierig naar wat het vak precies inhoudt. Zou deze sector ook bij mij passen?”

‘Mijn vriend had vanuit zijn rol als adviseur altijd fijn, persoonlijk contact met serviceprovider VCN’

Een kijkje in de verzekeringsbranche

“Vorig jaar vervulde ik een administratieve rol. Hierin miste ik het contact met mensen. Regelmatig praatte mijn vriend en ik over mijn werk. ‘Ga toch eens in de verzekeringsbranche kijken’, zei hij dan. Mijn vriend had vanuit de rol van adviseur altijd fijn, persoonlijk contact met serviceprovider VCN. Ik volgde zijn advies op, ging aan de slag met het behalen van de Wft Basis en keek eens op de vacaturepagina van VCN. Hier stonden verschillende vacatures open. Maar omdat de branche nieuw voor me was, besloot ik een open sollicitatie te versturen.”

‘De duidelijkheid die ik tijdens het gesprek kreeg, vond ik erg prettig’

Team VCN in Nuenen. 


Kennismaken met VCN

“Al snel werd ik uitgenodigd voor een eerste kennismakingsgesprek. Ik vond het spannend, maar al gauw voelde ik me tijdens het gesprek op mijn gemak. Ik kreeg een goed beeld van hoe de organisatie er uit ziet. Ook bespraken we de mogelijkheden bij VCN en werd er omschreven hoe mijn ontwikkelpad eruit zou komen te zien. De duidelijkheid die ik tijdens het gesprek kreeg, vond ik erg prettig. De klik met de organisatie en de mensen die er werkte, was er. Niet veel later startte ik dan ook op de backoffice. Na een half jaar zou ik dan groeien naar de rol van acceptant particuliere verzekeringen.”

‘Iedereen praat lekker met elkaar en is betrokken bij jou als persoon’

Groeien naar acceptant

“Maar na een paar weken zagen ze op de werkvloer dat ik een extra stapje kon zetten. Eerder dan verwacht groeide ik naar de rol van acceptant. Wat ik zo leuk vind aan mijn werk? Telkens weer ben ik bezig met het compleet maken van één grote puzzel. Je zoekt telkens weer naar een oplossing die goed is voor ons, voor de eindklant en voor de verzekeraar. Elke ‘puzzel’ is anders. Daarnaast vind ik de sfeer op de werkvloer heel fijn, informeel. Ondanks dat iedereen zijn eigen taken en specialisatie heeft, is er altijd ruimte om vragen te stellen of om samen even te sparren. Iedereen is betrokken bij jou als persoon.”

‘Je kunt hierin écht iets voor mensen betekenen’

Uitdagingen

“Mijn grootste uitdaging zit hem nu in het onderdeel ‘brand’ (denk aan inboedelverzekeringen) eigen maken. Hierbij word ik begeleid door ervaren collega’s en een coördinator. Regelmatig zitten we samen om mijn voortgang te bespreken. Naast de begeleiding kan ik natuurlijk altijd bij mijn collega’s uit het team terecht. Wat VCN voor mij een unieke organisatie maakt? Dat is dat ze hier denken in mogelijkheden. Er zijn zoveel wegen die je in kunt slaan op het gebied van verzekeringen. Wegen waar je misschien helemaal niet bij stil staat. Ik ben enorm blij dat ik de stap naar VCN gezet heb. Ik vind de branche hartstikke interessant; je kunt hierin écht iets voor mensen betekenen.” 

Zoek jij een nieuwe uitdaging bij een organisatie waar iedereen betrokken is bij jou als persoon en waarbij er veel groeimogelijkheden zijn? Dan komen we graag in contact met je! Mail naar recruitment@veldsinkgroep.nl of Whatsappje/bel onze recruiter Laura Mennen via 06-12404511.