‘Elke dag is hier anders en elke dag leer ik iets nieuws’ 

Rick Hokke is sinds mei 2022 Acceptant Zakelijke Verzekeringen bij VCN in Goes.

Als je een jaar of tien geleden tegen Rick Hokke (26) zou zeggen dat hij later in de verzekeringsbranche zou werken, dan had hij je niet geloofd. Per toeval kwam hij in deze sector terecht toen hij besloot te stoppen met de opleiding tot accountmanager. En hij heeft er absoluut geen spijt van. “Het is gaaf een rol te spelen bij tussenpersonen die risico’s bij één van onze verzekeringsmaatschappijen willen onderbrengen.”

“Wat ik zo interessant vind aan de verzekeringsbranche? De uiteenlopende risico’s die dagelijks voorbij komen en waar je een passend voorstel voor moet maken voor de adviseur. Zo hebben we regelmatig klanten die dure auto’s willen laten verzekeren. Laatst wilde een klant een pand van veertien miljoen bij ons onderbrengen. Ik ging na welke risico’s hij loopt bij het wel of niet verzekeren van het gebouw. Vervolgens maakte ik een passend voorstel dat de verzekeringsadviseur met de klant kan bespreken. Ik vind het gaaf een rol te kunnen spelen bij tussenpersonen die risico’s bij één van onze verzekeringsmaatschappijen willen laten onderbrengen.” 

‘Docenten praatten met passie over de verzekeringsbranche en inspireerden me door hun enthousiasme’

Kennismaken met de verzekeringsbranche

“Een jaar of zeven geleden maakte ik voor het eerst kennis met de verzekeringsbranche. Wat mij triggerde? Dat weet ik eigenlijk niet meer zo goed. Na de middelbare school startte ik de opleiding tot accountmanager in Rotterdam. Maar die school paste helemaal niet bij mij. Leerlingen waren niet erg gemotiveerd. Bij mij in de buurt lag de opleiding Banken en Verzekeringen. Toen ik daar ging kijken, zag ik dat leerlingen hier wel gemotiveerd waren. Docenten praatten met passie over de verzekeringsbranche en inspireerden me door hun enthousiasme. Tijdens stages ervaarde ik het werk in deze branche pas echt. Toen wist ik het zeker: hierin wil ik werken.”

Het kantoor van VCN in Goes.

Het VCN team in Goes.

Meer uitdaging

“Voordat ik startte bij VCN, werkte ik bij een ander volmacht kantoor. Ik liep hier stage en kreeg na de afronding een contract aangeboden. Op dit kantoor focuste ik me vooral op transportverzekeringen. Na een aantal jaar had ik dit mezelf eigen gemaakt en wilde ik me breder oriënteren op het gebied van zakelijke acceptatie. Via via hoorde ik dat ze bij VCN een Acceptant Zakelijke Verzekeringen zochten. Deze rol leek me wel wat.”

‘Ik was erg verrast; het telefoongesprek dat ik met haar had, was erg gezellig en informeel’

Solliciteren

“Ik vind mezelf geen grote ster in het solliciteren. Hoe dan ook, besloot ik de gok er op te wagen. Al snel kwam ik in contact met Melissa, recruiter bij Veldsink Groep/VCN. Ik was erg verrast; het telefoongesprek dat ik met haar had, was erg gezellig en informeel. Ik had haast niet door dat het een sollicitatiegesprek was. Bij de face-to-face gesprekken die volgden op het kantoor in Goes hing diezelfde sfeer. De klik was er, het voelde goed.”

‘Natuurlijk is hier naast hard werken altijd ruimte voor een grap en een lach’

Werken in een klein, hecht team

“Vanaf dag één voel ik me deel van het team dat samen met mij uit drie andere zakelijke acceptanten bestaat. Ik kan hier mezelf zijn. Binnen de afdeling Zakelijke Acceptatie heeft iedereen zijn of haar specialiteit. Daardoor vormen we een goed, samenwerkend team. We leren van elkaar en blijven daardoor groeien. Natuurlijk is hier naast hard werken altijd ruimte voor een grap en een lach. En wanneer iemand ergens mee zit (dat kan ook privé zijn) dan kun je altijd bij iemand terecht. Regelmatig gaan we tussen de middag broodjes halen. Afgelopen Sinterklaas hadden we voor elkaar een gedichtje gemaakt met een kleinigheidje er bij. Meedoen is niet verplicht, maar iedereen doet er met veel plezier aan mee.”

‘Ik merk dat de samenwerking daardoor veel beter is’

Een dynamische job

“Elke dag bij VCN is anders en ik leer elke dag weer iets nieuws op het gebied van zakelijke acceptatie. De ene dag doe ik vooral wijzigingen doorvoeren. De andere maak ik offertes en doe ik aanvragen. Wat elke dag terugkomt, is het contact met onze tussenpersonen. Dit is voornamelijk telefonisch. In Goes hebben we er tien/twaalf. Deze kantoren liggen dicht bij ons kantoor. We gaan dan ook regelmatig even bij ze langs. Je hebt dan echt een beeld bij de persoon die je aan de telefoon hebt. Met sommigen bouw je een goede band op. Ik merk dat de samenwerking daardoor veel beter is.”

‘Mijn doel is de adviseur van de adviseurs zijn zodat ik maatwerk kan bieden voor de klanten’

Adviseur van de adviseur worden

“Op de werkvloer word ik begeleid door mijn leidinggevende Erik. Regelmatig zitten we samen om te bespreken hoe het gaat op het werk en wat ik verder wil leren. Bij VCN hebben we een portefeuille van 18 volmachten en meer dan 90 provinciale agentschappen. Op dit moment heb ik als doel er voor zorgen dat ik me verder bekwaam in de diverse soorten zakelijke schadeverzekeringen. Wanneer ik alle verzekeringen goed ken, kan ik écht als specialist fungeren, de adviseur van de verzekeringsadviseurs zijn zodat ik maatwerk kan bieden voor de klanten.”  

Ben jij – net zoals Rick – toe aan meer uitdaging in jouw rol als acceptant? Of zoek je als verzekeringsadviseur naar een volgende stap in je carrière? Vervul jij graag een rol waarin je als vraagbaak fungeert en als specialist optreedt? Dan komen we graag in contact met je! Mail naar recruitment@veldsinkgroep.nl of Whatsappje/bel onze recruiter Laura Mennen via 06-12404511.