'Er zijn hier veel doorgroeimogelijkheden'

Rick Storms werkt sinds oktober 2017 bij VCN in Nuenen.

Het is al weer 5,5 jaar geleden toen Rick Storms bij VCN startte. Een teamleidersrol in de verzekeringsbranche ruilde hij toentertijd in voor de rol van acceptant particuliere verzekeringen. “Op de werkvloer is de sfeer goed. Ook zijn hier veel doorgroeimogelijkheden.”

 “Waarom ik VCN een hele fijne werkgever vind? Op de werkvloer hangt er een gezellige sfeer. Ondanks dat de werkdruk vrij hoog is, is er altijd ruimte voor een grapje. Iedereen kan alles tegen elkaar zeggen. Daarnaast zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Maar je moet je wensen wel kenbaar maken! Samen met de HR-adviseur kijk ik tijdens de ontwikkelgesprekken telkens weer naar wat ik verder wil ontwikkelen. Ze luistert naar me. Mijn mening wordt gehoord en telt. Het geeft een gevoel van betrokkenheid.” 

‘Ik had niet eens het gevoel dat ik in een sollicitatiegesprek zat’

Een persoonlijk eerste gesprek

“5,5 jaar geleden solliciteerde ik via de website bij VCN. Nadat ik een telefonisch gesprekje gehad had met een van de recruiters, werd ik uitgenodigd voor een face-to-face gesprek op het kantoor in Nuenen. Ik was best zenuwachtig. Gelukkig waren die zenuwen binnen een mum van tijd weg tijdens het gesprek. Sterker nog, ik had niet eens het gevoel dat ik een sollicitatiegesprek had! Het was een open gesprek, een lekker praatje. De HR-adviseur en de teamleider waar ik mee samenzat, gaven mij een erg vertrouwd gevoel. Ik werd niet bedolven onder een vragenvuur. Daarentegen leerde ik tijdens het gesprek meer over de organisatie en haar cultuur.” 

Doorgroeien

“Al snel startte ik bij VCN als acceptant particuliere verzekeringen. Voorheen vervulde ik een leidinggevende rol. Deze ambieerde ik niet meer, ik wilde die grote verantwoordelijkheid niet meer hebben. Ik wilde weer bezig zijn met dat waar mijn interesse lag: verzekeringen. Maar al gauw bleek dat het coördineren van mensen me goed ligt en dat deze rol in mij zit. Na een paar jaar groeide ik dan ook door naar de rol van coördinator op de afdeling. Het verschil met de teamleiders rol was dat ik me nu nog steeds kan focussen op de inhoud.”

‘We kunnen écht meedenken met de adviseur, doordat we producten aanbieden van verschillende verzekeringsmaatschappijen’

Persoonlijk contact met tussenpersonen

“Wat VCN anders maakt dan vorige werkgevers? Voor mij is dat het persoonlijke contact dat je hebt met de tussenpersonen. Veel tussenpersonen zijn zelfs collega’s van me. Denk bijvoorbeeld aan Veldsink Advies die net zoals VCN onderdeel is van Veldsink Groep. Daarnaast kunnen we écht meedenken met de adviseur, doordat we producten aanbieden van verschillende verzekeringsmaatschappijen. Op het moment hebben we meer dan twintig volmachten en meerdere provinciale agentschappen. Mij geeft het energie wanneer ik samen met de verzekeringsmaatschappij tot een oplossing kom voor de klant. We hadden laatst een tussenpersoon die een jonge klant had die een snelle Golf (auto) had gekocht. Deze wilde hij verzekeren. Doordat hij nog weinig schadevrije jaren opgebouwd had, was dat bijna onmogelijk. Maar omdat wij veel producten kunnen aanbieden, lukte ons dat wel.” 

Nieuwe uitdagingen

“Ik ben iemand die telkens nieuwe uitdagingen nodig heeft, iemand die graag blijft leren. Ondanks dat ik nog steeds veel energie krijg van het vak als acceptant en van het hebben van een coördinerende rol. Over mijn ontwikkelpad praat ik regelmatig met de HR-adviseur en met mijn leidinggevende. Tijdens mijn voortgangsgesprekken geef ik, bijvoorbeeld, aan wanneer ik meer uitdaging nodig heb. Door erover te praten kunnen ze kijken naar waar de mogelijkheden voor mij liggen. Sinds oktober 2022 heb ik mijn taken als coördinator overgedragen en vervul ik de rol van product owner en acceptant. Dit betekent dat ik drie dagen in de week betrokken ben binnen verschillende projectgroepen die kijken naar hoe we ons werk als acceptant nóg meer kunnen optimaliseren en automatiseren. Een mooie nieuwe uitdaging waar ik veel van leer en nog ga leren!” 

Maak jij nou ook graag deel uit van een organisatie waar jouw ontwikkeling voorop staat en waar je binnen de verzekeringswereld verschillende kanten uit kunt groeien? Dan komen we graag met je in contact! Mail naar recruitment@veldsinkgroep.nl, stuur een Whatsappje of bel naar onze recruiter Nikki Hermans via 06-38908055.