‘Als stagiair voelde ik me meteen onderdeel van het team’


Tijdens zijn laatste jaar op de havo wist Stan Kerkhof (25) het zeker: hij wilde zich verdiepen in de verzekeringsbranche. Stan volgde de opleiding Finance, Tax, Advice and Financial Services Management aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven en ging als stagiair aan de slag bij VCN. Hier werkt hij nu als medewerker acceptatie zakelijk. Dit is zijn verhaal. 


“Ik weet nog goed dat ik in mijn laatste jaar van de havo uit een lange lijst met studies kon kiezen die ik kon volgen. In mijn schooltijd was ik altijd goed in leren. Zelf heb ik PDD-NOS, een vorm van autisme. Sommige mensen kunnen daardoor wat minder goed contact maken met mensen. Mensen dachten dan ook dat ik niet sociaal was. Hier was ik het niet mee eens. Autisme heeft verschillende vormen en uitingen. Hoe dan ook, wilde ik laten zien dat ik wél goed was in het contact leggen met mensen. Toen ik op de studielijst een verzekeringsopleiding zag staan, dacht ik: dit is de perfecte uitdaging om het tegendeel te bewijzen.”

Kennismaken met VCN

“Tijdens de hbo-opleiding Finance, Tax, Advice and Financial Services Management kwam ik erachter dat het omgaan met mensen, hen helpen, me goed afging. Ook merkte ik dat ik zakelijke klanten helpen uitdagender vond dan particuliere. Op de Fontys Hogeschool heb je jaarlijks een Career Event, een stagemarkt waar je de mogelijkheid hebt om kennis te maken met verschillende bedrijven in de financiële dienstverlening. VCN was hier ook aanwezig. Destijds liep mijn broertje al stage bij de serviceprovider. Hij had al eens gezegd dat een stage bij deze organisatie ook wel iets voor mij zou kunnen zijn. Doordat het geen onbekende organisatie voor me was, was de drempel laag om tijdens het evenement eens met mensen van de organisatie te praten.”

Team VCN in Nuenen. 


‘Met open armen werd ik er ontvangen’

Een warm ontvangst als stagiair

“Er was direct een klik tussen mij en de organisatie. We wisselden contactgegevens uit en niet veel later begon ik als stagiair op de afdeling Zakelijke Acceptatie. Met open armen werd ik er ontvangen. Ik voelde me meteen onderdeel van het team. Van februari tot en met juni focuste ik me vier dagen in de week op mijn onderzoek, één dag werkte ik mee op de werkvloer. Mijn werkdagen bestonden in het begin voornamelijk uit het leren kennen van de systemen en het opmaken van offertes. Maar later kreeg ik ook wat andere werkzaamheden erbij. Wat ik fijn vond, was dat wanneer ik een vraag had, ik altijd bij iedereen terecht kon.”

‘Ik merk dat ik hier veel kan leren over verschillende zakelijke verzekeringen’

Van stagiair naar medewerker

“Toen mijn stagebegeleider eind mei/begin juni vroeg of ik na mijn stageperiode bij VCN wilde komen werken, was ik erg blij. Ik merk dat ik bij deze organisatie veel kan leren over verschillende zakelijke verzekeringen en de acceptatie ervan. Sinds 1 juli werk ik dus als medewerker acceptatie zakelijk. Mijn ambitie is om door te groeien naar een volwaardige acceptant. Ik ben blij dat ik deze kans bij VCN kreeg. Hier zit ik echt op mijn plek.”

Zoek jij ook een stage waar je binnen een (h)echt team veel kunt leren op het gebied van verzekeringen? En waar je de mogelijkheid hebt om na de periode daadwerkelijk als werknemer er aan de slag te gaan? Maak dan eens kennis met ons! Mail naar: recruitment@veldsinkgroep.nl.