Stephan van Rooijen (Coördinator Schade in Zuid-West Nederland) heeft vijf vragen beantwoord waarmee hij zijn werk bij VCN in de spotlight zet. 

Kende je VCN al voordat je hier kwam werken? Hoe ben je bij VCN terecht gekomen? 

Stephan: "Nee, ik kende VCN nog niet. Ik ben benaderd middels LinkedIn en ben toen in gesprek gegaan. De klik was er en toen was 1+1= 2. Het was een heel informeel gesprek en het voelde zeker niet als een sollicitatiegesprek."


Wat heeft je binnen VCN enorm verrast?

Stephan: "De grootte van de organisatie. Ik had nog nooit van VCN gehoord en bij de gesprekken kwam ik er pas achter hoe groot het is. Daarnaast is men open over de mogelijkheden binnen de organisatie. Heb je het niet meer naar je zin of ben je toe aan een andere uitdaging dan is het ook mogelijk om binnen de organisatie te kijken naar wat bij je past of wat je volgende stap zal worden. Men wil je graag voor de organisatie behouden."

Uit welke taken of werkzaamheden haal jij bij VCN het meeste voldoening? 

Stephan: "Ik haal de voldoening uit het feit om een schade zo goed mogelijk te regelen en de verwachtingen zoveel mogelijk te managen. Open en eerlijke communicatie kunnen de meeste mensen waarderen. Het kan dan gaan om een schade-uitkering of om een goed onderbouwde afwijzing. Daarnaast krijg ik voldoende mogelijkheden om mezelf te blijven ontwikkelen op schadegebied en de eventuele neven taken binnen de organisatie."

Wat maakt VCN anders dan eerdere werkgevers waar je hebt gewerkt?

Stephan: "De flexibiliteit. Dit had ik nog niet zo ervaren bij mijn vorige werkgever(s). Daarnaast heb je binnen bepaalde kaders de vrijheid om je werkzaamheden uit te voeren. Ik heb nu contact met de ‘eindklant’ als de tussenpersoon, waar dit voorheen alleen met de ‘eindklant’ was."

Welke anekdote of ervaring binnen VCN is je tot op heden bijgebleven en waarom?

Stephan: "Ik heb nog niet echt een anekdote. Ik ben gewoon mezelf en men kan dit waarderen. Het Veldsink Vibes feest is wel iets wat me zeker is bijgebleven. Veel mensen ontmoet, gesproken en gezien en we hebben laten zien wat we met z’n allen een mooi feestje kunnen bouwen."

Wil je nog iets kwijt aan de lezers?

Stephan: "VCN is een mooie organisatie om bij te werken. Is het perfect, nee maar dat is geen enkele werkgever. Er zijn altijd wel verbeterpunten. Lijkt het je iets, kom op gesprek en ervaar het zelf. Probeer je werk ook niet mee naar huis te nemen en te genieten van het leven, het leven is toch al zo kort. Als laatste, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!"

Zoek jij een nieuwe uitdaging bij een organisatie waar iedereen betrokken is bij jou als persoon en waarbij er veel groeimogelijkheden zijn? Dan komen we graag in contact met je! Mail naar recruitment@veldsinkgroep.nl of Whatsappje/bel onze recruiter Nikki Hermans via 06-38908055.