‘VCN is een platte organisatie waar jouw mening telt’

Vijftien jaar geleden koos Tom Bonnema (33) voor een studie richting de financiële dienstverlening, omdat hij veel mogelijkheden zag waarin hij zich kon specialiseren. Dat specialiseren deed hij onder meer bij VCN als acceptant particulier op het gebied van motorrijtuigen. Hij specialiseerde zich niet alleen; hij groeide ook naar de rol van coördinator. Dit is zijn verhaal.

“Een tijdje geleden kreeg ik het bericht van een tussenpersoon die aangaf een zeilboot van 3,5 ton te willen verzekeren voor een klant. Maar deze boot was van vier verschillende eigenaren. Blijkbaar hebben grotere boten vaker meerdere eigenaren. En dat is moeilijk te verzekeren. Elke eigenaar wilde iets anders met de boot doen. De één wilde het verhuren, de ander wilde dat het een vaste ligplaats had in Griekenland. Een complex risico, dus. Maar toen ik dit na een paar weken kon onderbrengen bij een verzekeraar gaf me dat enorm veel energie. Hier deed  ik het voor.”

‘Toen ik dit na een paar weken kon onderbrengen bij een verzekeraar gaf me dat enorm veel energie’

Aan de slag als acceptant particuliere verzekeringen

“Zeven jaar geleden startte ik als acceptant particuliere verzekeringen bij VCN. De verzekeringswereld was toen niet vreemd voor mij. Na de middelbare school koos ik al snel voor een economische studie. In die opleiding zaten de studies Bank, Verzekering en Makelaardij. Die richtingen vond ik interessant, omdat je contact had met klanten en omdat je je kon specialiseren. Mijn eerste stage liep ik bij een tussenpersoon. Ik weet nog dat ik dacht dat verzekeringsadviseur zijn een stoffig beroep was. Toen was dat ook nog een beetje. Af en toe werd er een autoverzekering afgesloten of een inboedel. Dit veranderde snel, onder meer door de komst van elektrische auto’s en drones.” 

‘Wat ik zo uniek vind aan de organisatie? Dat je bij VCN vrijgelaten wordt in de acties die je uitvoert’

Team VCN in Nuenen. 


Bij VCN telt jouw mening

“Wat ik zo uniek vind aan de organisatie? Dat je bij VCN vrijgelaten wordt in de acties die je uitvoert. Bij sommige werkgevers staat alles al uitgeschreven. Bijna letterlijk. Als de klant dit zegt, dan moet je dat doen. Bij VCN is het anders; hier wordt er aan jou gevraagd wat jouw visie of idee is. Vaak wordt jouw idee ook uitgevoerd. Er wordt hier echt naar je geluisterd. Daarnaast zijn de lijntjes hier kort. Naast het vele contact dat je met collega’s hebt, staat de deur van de managers ook altijd voor je open. We zijn een platte organisatie waarbij iedereen betrokken is bij elkaar. Onze manager van de afdeling Acceptatie komt dagelijks even binnenlopen om te kijken hoe het gaat.”

‘Bij VCN kun je groeien en je blijven ontwikkelen’

Groeien

“Het kunnen groeien en blijven ontwikkelen vind ik erg belangrijk binnen een organisatie. Bij VCN kan dat. Ik focus ik in mijn rol van acceptant op het verzekeren van motorrijtuigen. Daarnaast vervul ik sinds een jaar de rol van coördinator van één van onze teams op onze afdeling. Als coördinator neem ik wat taken van de teamleider over. Denk hierbij aan klachten afwikkelen die we soms vanuit de tussenpersoon krijgen en coaching gesprekken voeren met collega’s over de inhoud van het werk. Op de werkvloer ben ik vraagbaak. Elke dag ga ik lachend naar mijn werk. En ik hoop dat ik met deze sfeer en met de uitdagingen die ik mag aangaan hier nog lang kan werken.”

Zoek jij nog een nieuwe uitdaging bij een organisatie waar je de baas bent over je loopbaan? Waar er altijd nieuwe uitdagingen en kansen voor je liggen? Bij VCN hebben we verschillende vacatures openstaan. Bekijk ze via deze link of neem contact met ons op via recruitment@veldsinkgroep.nl.