Nicolle Moonen (Acceptant Inkomen bij VCN in Nuenen) heeft vijf vragen beantwoord waarmee ze haar werk bij VCN in de spotlight zet. 

Kende je VCN al voordat je hier kwam werken? Hoe ben je bij VCN terecht gekomen? 

Nicolle: "In een ver verleden toen VCN nog in Oirschot zat, heb ik ooit al eens bij VCN gesolliciteerd. Toen heb ik echter voor een andere werkgever gekozen. Maar nadat ik in 2021 naar Nuenen ben verhuisd en ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging, was VCN een optie lekker dichtbij. John Bogers heeft mij als oud-collega van Lancyr bij VCN voorgesteld. Van de bonus zijn we lekker uit gaan eten."


Wat heeft je binnen VCN enorm verrast?

Nicolle: "Wat mij heeft verrast is de mate van automatisering van de processen op de afdeling Inkomen, of eigenlijk het gebrek daaraan. Er worden nog zoveel dingen handmatig gedaan, waarvan ik eigenlijk had verwacht dat een volmacht-bedrijf van deze opvang deze allang zou hebben geautomatiseerd. Het mooie daaraan is dat we de ruimte hebben gekregen om hier kritisch naar te kijken en hierop ook mogen doorpakken. De onlangs geïntroduceerde offerte-straat is daar een mooi voorbeeld van. De volgende stap die op het verlanglijstje staat, is de ‘polis-straat’."

Uit welke taken of werkzaamheden haal jij bij VCN het meeste voldoening? 

Nicolle: "Het gebrek aan automatisering is meteen mijn uitdaging. Ik kijk graag naar processen en of die te verbeteren en te automatiseren zijn. Mijn motto is: ‘als ik het in Excel kan programmeren, dan moet het ook te automatiseren zijn’. En het is mooi dat ik hiervoor tijd krijg, naast mijn andere werkzaamheden. Daarnaast word ik altijd blij als ik een tussenpersoon kan adviseren en verder kan helpen met zijn vragen over inkomensverzekeringen. Het is fijn als je met een glimlach de telefoon kunt ophangen."

Wat maakt VCN anders dan eerdere werkgevers waar je hebt gewerkt?

Nicolle: "k heb altijd naar werkgevers gezocht waar je kunt ‘pionieren’. In dat opzicht past VCN goed op mijn CV. Dus niet anders dan mijn eerdere werkgevers, wel anders dan de gevestigde orde. Geen uitgetekende functies en taken, maar samenwerken in de ruimste zin van het woord. Nieuwe dingen mogen uitproberen en opzetten."

Welke anekdote of ervaring binnen VCN is je tot op heden bijgebleven?

Nicolle: "Ik werk hier nu anderhalf jaar, dus ik kan nog niet uit zo veel anekdotes putten zoals anderen die hier langer werken. Wat me wel is bijgebleven is de lezing van Ray Klaassens tijdens de VCN dag. Het motto was: we laten niemand achter. En dat gevoel heb ik op onze afdeling ook. Bijspringen waar nodig, meeleven met elkaar en vooral samen de klus klaren."

Wil je nog iets kwijt aan de lezers van deze blog?

Nicolle: "Een mooi citaat uit een gedicht van Erin Hanson: There is freedom waiting for you on te breezes of the sky. And you ask, what if I fall?. Oh but my daring, what if you fly”.

Zoek jij een nieuwe uitdaging bij een organisatie waar iedereen betrokken is bij jou als persoon en waarbij er veel groeimogelijkheden zijn? Dan komen we graag in contact met je! Mail naar recruitment@veldsinkgroep.nl of Whatsappje/bel onze recruiter Nikki Hermans via 06-38908055.